Vaskivuoren lukion rehtorin kirje 2022

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Hei kaikki vaskivuorelaiset ja huoltajat!

Tervetuloa sekä uudet että vanhat opiskelijat, niin lukiolaiset kuin kympitkin, opettajat ja huoltajat aloittamaan uutta yhteistä lukuvuotta Vaskivuoreen. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut voimaannuttava kesäloma ja palaatte innoissanne Vaskivuoreen opintojenne ja työnne ääreen. Hyvää syksyn alkua myös lukion musiikkiseuralaisille, sidosryhmien edustajille ja yhteistyökumppaneillemme.  

 

Lukuvuoden avajaiset 11.8.

Lukuvuotemme alkaa aulasta perinteisesti hienoilla avajaisilla torstaina 11.8. Ykköset ja kympit pääsevät avajaistunnelmaan klo 10 ja muut opiskelijat klo 11. Opettajat ovat ottamassa vastaan teitä uusia ykkösiä ja kymppejä. Ensimmäinen koulupäivä vietetään oman ryhmän ja ryhmänohjaajan kanssa. 

 

Oppivelvolliset opiskelijat (1. ja 2. vsk)

Tänä lukuvuonna lukioomme on lisätty yhden ryhmän verran aloituspaikkoja, joten aloittavia ykkösiä on 357 ja ryhmänohjausryhmiä 12.  Te uudet ykköset olette laajennetun oppivelvollisuuden piirissä, kuten toisen vuosikurssinkin opiskelijat. Saatte siihen liittyen koulutuksen järjestäjän kustantamat tietokoneet 11.8. käyttäjäsitoumuslomaketta vastaan. Lomake on lähetetty teille postitse. Jos lomakkeen palauttaminen on päässyt unohtumaan, otathan sen mukaan ensimmäisenä koulupäivänä, jotta saat tietokoneen opiskelua varten. Digioppimateriaalen lisenssit saatte aineenopettajilta, kun opetus alkaa. Lukiolla on Varia Helpdesk, josta opiskelijat saavat apua, jos koneeseen ilmenee koulupäivän aikana ongelmia. Saamienne materiaalien lisäksi teillä on mahdollisuus hankkia omakustanteisesti printtimateriaaleja opiskelunne tueksi. Lukiosta saataville koneille ei voi asentaa mitään omia ohjelmia, vaan siihen on asennettu valmiiksi opiskelussa tarvittavat ohjelmistot. Omia koneita on myös mahdollista käyttää, mutta on varmistettava, että se on Abitti-yhteensopiva. Opintojaksoilla saatetaan tehdä vierailuja ja käydä esim. teatterissa. Näitä kustannuksia ei lukio maksa, mutta jos niihin osallistuminen ei kustannussyistä ole mahdollista, opettaja järjestää vaihtoehtoista toimintaa vierailun ajaksi. 

 

Abiturientit

Jos sinulla on jäänyt suorittamatta ykkös- tai kakkosvuoden kursseja, opiskelet niitä pääsääntöisesti uuden opsin mukaisesti: muista valita silloin L16 koodilla merkitty kurssi. Epäselvissä asioissa olethan yhteydessä opinto-ohjaajaasi. Materiaalit ja tietokoneet tulee hankkia itse - niitä ei lukio kustanna. Vaikka opiskelisitkin ykkösten tai kakkosten mukana, et ole oikeutettu ilmaisiin oppimateriaaleihin. Oppivelvollisuus ja maksuttomuus koskevat vuonna 2005 ja sen jälkeen syntyneitä opiskelijoita - poikkeuksena 10. luokalta lukioon päässeet opiskelijat.

 

Kaikille opiskelijoille

Olette tulleet Vaskivuoren lukioon suorittamaan ylioppilastutkinnon ja tavoitteenne ovat varmasti korkealla. Pyrimme opettajien kanssa kaikin keinoin mahdollistamaan teille opiskelijoille hyvät valmiudet ylioppilastutkinnon suorittamiseen sekä jatko-opintoihin. Opiskelkaa ahkerasti ja ottakaa rohkeasti huolet puheeksi. Vaskivuoressa on vahva opiskeluhuolto, joten yksin ei tarvitse jäädä. Pitäkää huolta itsestänne sekä toisistanne ja muistakaa neljä tärkeää asiaa jaksamisen ja terveyden kannalta: riittävä uni, säännöllinen liikunta ja ruokarytmi sekä terveellinen ruokavalio. Opiskelussa onnistumiseen ei ole oikotietä, vaan oppiminen vaatii säännöllistä ja pitkäjänteistä työtä, joka tuottaa tulosta. Terveelliset elämäntavat, säännöllinen työnteko ja positiivinen elämänasenne ovat avain hyvinvointiin, onnellisuuteen ja menestykseen. 

 

Toivon teille kaikille onnistumisen kokemuksia ja uskallusta myös epäonnistua, rohkeita hyppyjä uuteen ja tuntemattomaan, uuden löytämistä, yhdessä tekemisen iloa, ihanien ihmisten kohtaamisia ja turvallista sekä menestyksekästä lukuvuotta Vaskivuoren lukiossa.

 

Oikein hyvää lukuvuotta koko Vaskivuoren väelle!

Elina Arokannas, rehtori  

 

Avainsanat

Vaskivuoren lukioLukiot