Konekäännös auttaa ymmärtämään vantaa.fissä

Uutinen

Voit nyt nähdä Vantaan verkkosivustot konekäännettynä yli 100 kielelle. Konekäännökset auttavat ymmärtämään sisältöjä erityisesti silloin, kun virallista käännöstä ei ole.

Työllisyyspalveluiden neuvonta

Käännös-painikkeen avulla voit nähdä konekäännöksen sivun sisällöstä valitsemallasi kielellä. Koska kyseessä on koneen tekemä käännös, käännöksessä voi olla puutteita tai virheitä.

Jos sisällöstä on saatavilla Vantaan julkaisema käännös, kannattaa käyttää sitä. Kielivalikosta löytyvät Vantaa.fi-sivuston rakennekielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Käännöspainikkeen käyttö

Käännöspainike löytyy sivuston oikeasta ylänurkasta, heti kielivalikon vasemmalta puolelta. Käännöspainike on saatavilla vantaa.fi:ssä ja kaikilla kokonaisuuteen liittyvillä teemasivustoilla.

Painike on käytettävissä tietokoneen selainnäkymässä. Palvelun tarjoaa Google Kääntäjä. Kännykällä ja tabletilla voi käyttää apuna mobiiliselainten omia käännöstoimintoja.

 

Kuvakaappaus translate-painikkeesta.

Käännöspainike löytyy sivuston oikeasta ylänurkasta heti kielivalikon vasemmalta puolelta.

 

Lähes neljännes vantaalaisista on vieraskielisiä

Vantaalla puhutaan yli 120 kieltä. Yleisin vieras kieli on venäjä. Vuosien 2021 ja 2022 vaihteessa jo 23 prosenttia vantaalaisista oli vieraskielisiä.

 

Avainsanat

Monikielisyys2/2023